Ga naar de inhoud

Onze manier van werken

Werkwijze

Onze werkwijze is voor u onderverdeeld in een zestal praktische, herkenbare stappen. Van uw wensen tot uw genieten. Iedere stap genereert een of meerdere uitkomsten, die bij wederzijds akkoord, als vertekpunt dienen voor de volgende stap. Zo borgen wij dat gedurende het gehele proces, van het eerste contact tot nazorg en onderhoud, de verwachtingen over en weer helder zijn en in lijn met de door u beoogde resultaten en de gemaakte afspraken.

Aanleg-tuin-web

All in Green

Van wens tot genieten

Een goed ontwerp of voorstel voor onderhoud begint met een kennismaking en een goed gesprek over uw wensen. Dit gesprek kan zowel bij u thuis als bij ons op het bedrijf plaatsvinden en is geheel vrijblijvend. Hierbij komen onder meer de volgende zaken aan bod:

  • Stijl: klassiek, recht, rond, romantisch, mediterraan, natuurlijk, etc.
  • Elementen: gazon, vijver, zonterras, speeltoestel, tuinhuisje, kunstobject, etc.
  • Onderhoud: onderhoudsvriendelijk, preventief, op afroep, zelf uitvoeren, etc.
  • Budget: een eerste indicatie van uw budget

 
Daarnaast maken we een omgevingscan. Tijdens een gezamenlijke rondgang door uw (toekomstige) tuin en de directe omgeving,horen wij graag van u wat voor u belangrijk is, wat u stoort, etc. Bij de omgevingsscan worden door ons m.b.v. foto’s alle beeldbepalende elementen waarmee rekening gehouden dient te worden zorgvuldig in kaart gebracht. U kunt hierbij denken aan de positie van ramen, deuren, bomen, (straat-)verlichting, erfscheidingen en zicht of inkijk van buren.

Tot slot wordt de kwaliteit van de grond beoordeeld en de positie van de tuin t.o.v. de zon in kaart gebracht. Wij maken vervolgens een verslag, zodat uw wensen en daarmee uw uitgangspunten en het beoogde resultaat, helder en duidelijk zijn. Indien het verslag volgens u een juiste weergave geeft van uw wensen en hetgeen door ons is besproken, kan een en ander door ons vertaald worden naar een eerste ontwerp of onderhoudsvoorstel.

Na de kennismaking, inventarisatie en omgevingsscan wordt een eerste ontwerp gemaakt. Dit eerste ontwerp dient als praatplan voor de verdere afstemming en invulling. In deze fase kunnen zaken eenvoudig aangepast worden totdat het ontwerp perfect aansluit bij uw wensen. Bij het bespreken van het eerste ontwerp zullen we ook een aantal materiaalkeuzen aan u voorleggen en kan aansluitend een eerste prijsindicatie worden gegeven.

Nadat het eerste ontwerp met u is besproken, eventueel is aangepast en door u akkoord is bevonden, wordt door ons het detailontwerp gemaakt. Alle details worden verder uitgewerkt en toegevoegd. Er worden onder meer een beplantingschema en een verlichtingsplan gemaakt. Na deze stap beschikt u over een compleet, geïntegreerd ontwerp voor uw tuin.

In deze derde stap vertalen wij alle informatie en afspraken tot dusver in enkele dagen naar een passende aanbieding. Allereerst plannen wij bij aanvang van deze fase in overleg met u meteen een dag en tijd waarop wij u de beoogde aanbieding persoonlijk kunnen komen brengen en toelichten. In de aanbieding worden de werkzaamheden en bijbehorende prijzen tot in detail voor u gespecificeerd, gecompleteerd met de onderling overeengekomen afspraken, een voorstel voor betalingstermijnen en onze voorwaarden. Indien het een aanbieding tot ontwikkeling betreft worden tevens het ontwerp en foto’s van voorgestelde beplanting, materialen en elementen opgenomen.

Na onze toelichting en het beantwoorden van uw eventuele vragen, zullen wij u na een week opnieuw contacten, of zoveel eerder als u aangeeft, om van u te vernemen of alles aan uw vragen en wensen voldoet en we tot overeenstemming komen of dat u nog vragen heeft of bepaalde zaken alsnog graag anders ingevuld ziet.

Wanneer wij op basis van de vorige stap tot overeenstemming komen, gaan we een uitvoeringsplan maken. Met dit plan worden alle benodigde ontwikkelings- of onderhoudswerkzaamheden zorgvuldig afgestemd en ingepland. Dit plan vormt onze leidraad ten tijde van de uitvoering en zorgt er voor dat we de planning, het budget en de overeengekomen (onderhouds-)werkzaamheden nauwkeurig kunnen volgen en bewaken. In het uitvoeringsplan wordt door ons tevens rekening gehouden met uitvoeringsgerelateerde zaken die voor u belangrijk zijn. U kunt hier bij denken aan het aan- en afmelden van onze werknemers of het minimaliseren van machinaal geluidsoverlast op bepaalde uren.

Op het moment bij ontwikkeling de uitvoering gereed is, wordt aansluitend uw tuin door ons opgeleverd aan de hand een gezamenlijke rondgang waarin we het resultaat samen beoordelen aan de hand van hetgeen is overeengekomen. Hierbij worden eventuele afwijkingen, restpunten en bijkomende wensen vertaald naar concrete vervolgacties en een planning om een en ander alsnog volledig in lijn met uw wensen en verwachtingen te realiseren.

Zowel in het geval van ontwikkeling als onderhoud verzoeken wij u om een gezamenlijke evaluatie ter plaatse. Een goede, open evaluatie (in het geval van onderhoud terugkerend 1 à 2 keer per jaar) om vast te stellen of wij het resultaat geleverd hebben wat u voor ogen had, met u is overeengekomen en of u nog aanvullende wensen heeft.

Maar ook om van u te horen hoe u de algehele gang van zaken heeft ervaren. Hierbij kunt u ondermeer denken aan onze werkwijze, ons personeel en de wijze waarop wij u te woord staan en reageren op uw vragen en opmerkingen. Deze evaluatie, uw gewaardeerde terugkoppeling, gebruiken wij om onze dienstverlening verder te optimaliseren. Voor u en voor onze andere klanten.

De laatste stap is het daadwerkelijk genieten van uw tuin!

Voor ons is deze stap de start van nazorg en, eventueel, het onderhoud. Direct na de oplevering breekt een periode aan waarin uw tuin extra aandacht vraagt. Uw nieuwe, jonge beplanting is nog kwetsbaar en extra gevoelig voor bepaalde weersomstandigheden, zoals langdurige droogte, en ongedierte, zoals luizen en rupsen. Nadat uw tuin is opgeleverd en de werkzaamheden en het resultaat zijn geëvalueerd, voorzien wij aansluitend in een stukje extra begeleiding en nazorg.

Als onderdeel van de nazorg staan we te allen tijde voor u klaar om uw vragen over uw tuin te beantwoorden, met u mee te kijken en denken en om eventuele nieuwe of aanvullende tuinwensen voor u in te vullen. Indien u het op prijs stelt komen wij gedurende of na het eerste jaar na oplevering bij u langs om samen een controleronde door uw tuin te maken. Hierbij kunnen wij uw vragen beantwoorden, u voorzien van advies en aangeven wat eventueel (extra) aandacht vraagt.